Gastgezinnen gezocht!

Wordt u dit jaar ook gastgezin voor 2 Roemeense kinderen?

De eerste keer de zee zien, samen naar het zwembad, een spelletje doen, een stukje fietsen, met alle kinderen naar het pretpark, lekker dansen op de kindervakantiedisco. Stuk voor stuk herinneringen die genoemd worden als er gevraagd wordt naar de favoriete momenten van de kindervakantie voor kansarme Roemeense kinderen. De Stichting Roemeense Kinderhulp organiseert dit jaar voor de 29e keer een kindervakantie voor kinderen uit Sovata e.o., Roemenië. Voor deze vakantie zoeken wij nog gastgezinnen!

Van D.V. zondag 14 juli t/m zaterdag 3 augustus komen 42 kansarme Roemeense kinderen in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar naar Nederland voor een bijzondere vakantie. Deze vakantie biedt de kinderen de kans om hun eigen ellende even te vergeten en eenmalig een unieke ervaring te beleven die hen hun hele leven bij blijft. De kinderen verblijven per tweetal bij een gastgezin. De gastgezinnen worden goed begeleid: er komen twee begeleiders uit Sovata mee om u en de kinderen te helpen bij taal- en/of andere problemen; ook is er een informatieavond en staat de Stichting de gastgezinnen bij met raad en daad. Ook gastgezinnen onderling helpen elkaar met opvang, tips en ondernemen samen activiteiten, zoals bijv. met een aantal gastouders naar het zwembad of speeltuin gaan of naar een kerkdienst bezoeken.

De kindervakantie is niet alleen een unieke belevenis voor de Roemeense kinderen ook voor het Nederlandse gezin geeft dit een bijzondere kijk op hun eigen leven. Beleef eens een andere vakantie en doe mee met de kindervakantie van de Stichting Roemeense Kinderhulp!

Meer informatie:
Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan en neem voor meer informatie contact op met: Karin Mentink: T.030-6886128, Petra de Vos: T.0348-554199 of Keesjan Steverink: T.06-24607614. Of stuur een mail naar: info@roemeensekinderhulp.com. Wil je voordat je een kennismakingsgesprek aanvraagt, eerst weten hoe een gastouder uit Zegveld het heeft ervaren? Neem dan contact op met Caroline de Kruijf T.0348691865.

Meer informatie over de Stichting is te vinden op de website www.roemeensekinderhulp.nl of onze facebook-pagina www.facebook.com/RoemeenseKinderhulp

Dit bericht is geplaatst in categorie Nieuws.