Gastgezin gezocht voor Roemeense kinderen

Armoede, werkloosheid, crisis, werk voor slechts een paar maanden. De laatste jaren is de nood weer erg hoog voor gezinnen in Roemenië. De Stichting Roemeense Kinderhulp organiseert al 27 jaar een kindervakantie voor kansarme kinderen uit Roemenië. De kindervakantie geeft kinderen de kans om even de armoede in eigen land te vergeten. Dit jaar vindt de vakantie plaats van zondag 8 juli tot en met zaterdag 28 juli. De kinderen zijn in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar en verblijven per tweetal bij gastgezinnen.

Stukje fietsen of spelletje in de tuin
De kindervakantie hoeft niet duur te zijn. U bepaalt zelf wat u gaat doen. Samen zwemmen, stukje fietsen, naar de kinderboerderij is voor hen een hele belevenis. Deze unieke vakantie geeft de kinderen de kans om even de armoede in hun land te vergeten. De kinderen gaan na drie weken vol enthousiasme weer naar huis en vaak met frisse energie om thuis Engels te leren en iets van het leven te maken. Volwassenen, die jaren geleden de kindervakantie hebben meegemaakt, hebben nog steeds de fotoalbums en zitten jaren later nog vol met verhalen en mooie herinneringen. De Stichting organiseert één keer per week een dagtochtje voor alle Roemeense kinderen, zodat u als gastgezin een dagje vrij heeft. U wordt goed begeleid: er komen twee begeleiders uit Sovata mee om u en de kinderen te helpen bij taal- en/of andere problemen; ook is er een informatieavond en staat de Stichting de gastouders bij met raad en daad.

Doe mee
In Zegveld was de familie de Kruijf de afgelopen 4 jaar gastgezin en het waren mooie, bijzondere vakanties. Af en toe gingen ze een dagje uit, maar een dagje thuis, lekker spelen in de speeltuin of voetballen met Nederlandse kinderen vonden de Roemeense kinderen al heel leuk. Wilt u meer weten over hun ervaringen? Neem dan contact op met Caroline de Kruijf (0348 – 69 1865).

Meer informatie is ook te vinden op de website www.roemeensekinderhulp.nl of onze facebook-pagina www.facebook.com/RoemeenseKinderhulp.

 

 

Dit bericht is geplaatst in categorie Nieuws.