Herrie op vrijdagavond

frituur tienerclub discoveredTwister_discoveredMet tienerclub Discovered is het nooit rustig op de vrijdagavond. Dit jaar komt er een grote groep van ongeveer 25 tieners bij elkaar, samen met 4 clubleiders.

De avonden beginnen met een overdenking uit de Bijbel, waarna de tieners uiteen gaan in groepjes om verder te praten over het thema. Soms worden hierbij ook stellingen gebruikt. De tieners hebben dit seizoen al thema’s behandeld als ‘vergeving’, ‘de hemel’, ’talenten’ en ‘gelukkig zijn’. De groepjes sluiten altijd samen af door hardop met elkaar te danken en te bidden.

Na het serieuze gedeelte is het tijd voor pauze, waarbij twee tieners telkens voor iets lekkers zorgen. Onlangs waren dat frituurhapjes, dat viel natuurlijk erg in de smaak! Aan het einde van de avond wordt er altijd een spel gespeeld, zoals stoelendans of Twister. Maar de tieners hebben ook al een soort mini ‘Verenigingsspel’ gedaan! Hierbij stelde de leiding alle vragen en moesten de tieners naar het midden van de zaal rennen om daar het antwoord te kunnen geven. Er zaten best moeilijke, maar ook grappige vragen bij. Wat is bijvoorbeeld de maximumsnelheid op de snelweg? De tieners dachten dat dit 120 kilometer per uur was, dus kennelijk zijn hun ouders brave weggebruikers.

Zit je in de brugklas of de tweede klas van de middelbare school en heb je ook zin om te komen? Je bent van harte welkom, iedere vrijdag om half 8 in de Voorhof!