Ben ik hier goed voor de bonnen?

IMG_20150119_094556

IMG_20150119_094212Het is even wennen, die nieuwe manier om collectebonnen te kopen. Niet meer naar de bank, maar vanaf de bank online een bestelling doen. Vervolgens moeten de collectebonnen in ‘de Voorhof’ worden opgehaald. Daar zitten om de week een paar mannen klaar om ‘kantoor te houden’.

Het nieuwe systeem blijkt nog een hele klus, want er zit ook een flinke administratie achter. Niet alleen moeten de bestellingen worden bijgehouden en verwerkt, ook de collecteopbrengsten moeten worden geteld. Speciaal voor het tellen is er een geldtelmachine die de munten telt en in kant-en-klare rollen weer uitspuugt. De bonnen worden nog wel handmatig geteld. Alle opbrengsten worden op speciale lijsten genoteerd.

Onwennig
Tussen het tellen door druppelen er telkens mensen binnen om hun bestellingen op te halen. Sommigen doen voorzichtig de deur open met de vraag: ‘Ben ik hier goed voor de bonnen?’ De online bestelde collectebonnen kunnen meteen worden meegenomen. Voor degenen die geen gebruik maken van internet liggen er machtigingen klaar om in te vullen. Ook even wennen, want daarvoor is wel een IBAN-nummer nodig.

De eerste ophaaldagen zijn goed verlopen. Complimenten voor de mannen die dit mogelijk maken!