Gemeenteavond Kristian en Lianne

2014_kris_lianne_indonesie_groentenkraam

Na bijna een jaar in Indonesië te hebben gewoond zijn Kristian en Lianne Spaanderman weer terug in Zegveld. Tijdens een zendingsavond vertelden zij meer over hun werk en de kerk in Indonesië. Ook was er een Javaans buffet waar zo’n 60 mensen van genoten. Rijst kon natuurlijk niet ontbreken, want dat eten de Javanen zowel ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds.

Gehuld in Javaanse kleding vertelden Kristian en Lianne over de werkzaamheden die zij in Indonesië hebben verricht. Kristian heeft lesgegeven aan drie Nederlandse kinderen van een zendingsgezin, zodat zij helemaal klaargestoomd zijn voor het onderwijs in Nederland. Lianne’s werkzaamheden waren van tevoren iets minder duidelijk. Na de eerste tijd flink geïnvesteerd te hebben in de taal en de Javaanse contacten, heeft zij haar werk als orthopedagoog kunnen uitvoeren op diverse scholen in de omgeving. Later heeft zij dit werk uit kunnen breiden door seminars te geven aan leerkrachten en ouders. Op de zaterdagen hebben Kristian en Lianne daarnaast Engelse les gegeven aan de armere kinderen uit hun wijk.

Kijkje in de Indonesië cultuur
De aanwezigen kregen van Kristian en Lianne ook een kijkje in de Indonesische cultuur. Zo weten vele mensen nu waarom de collectezak niet met de linkerhand doorgegeven mag worden. Nadat alle vragen waren beantwoord werd de avond afgesloten met gezang en gebed. Als dank kreeg het stel het traditionele Zegveldse kaasje, die zullen ze wel gemist hebben. Al met al was het een zeer geslaagde avond.

Meer weten over het jaar van Kristian en Lianne in Indonesië? Lees hun blog.

Dit bericht is geplaatst in categorie Nieuws.