Ds. Overeem beroepen

De Hervormde Gemeente Zegveld heeft een beroep uitgebracht op ds. C.J. Overeem uit Wilsum, waarover hij voor 28 november een beslissing moet nemen. Deze week stond in het teken van de kennismaking met de dominee en zijn vrouw.

In de ochtenddienst van zondag 9 november ging ds. Overeem voor in een dienst van voorbereiding voor het Heilig Avondmaal en op woensdag 12 november was er een gemeenteavond. Tijdens de zeer goed bezochte gemeenteavond werd er van beide kanten kennisgemaakt. Aangezien ds. Overeem er niet zo van houdt om over zichzelf te praten, was het vooral mevrouw Overeem die hem (en haarzelf) aan de gemeente voorstelde. Vervolgens vertelde ds. Overeem meer over zijn prediking en (neven)activiteiten, waarin zijn liefde voor IsraĆ«l duidelijk naar voren kwam. Daarna was het de beurt aan verschillende gemeenteleden, die aan de hand van foto’s en filmpjes iets vertelden over het jeugdwerk en de Bijbelkringen. Zo kwamen zowel het domineesechtpaar als de andere gemeenteleden hier meer over te weten.

Meeleven
Het zijn spannende weken, zoals ook ds. Overeem zelf in de kerkbode van Wilsum schreef: “Al met al spannende weken voor ons. In de gemeente, maar ook bij ons als predikant en gezin. Het zorgt voor een intensieve periode. Een periode van kennismaken, nadenken en vooral bidden. Bidden om wijsheid en inzicht. Aan twee kanten wordt er getrokken. Zowel daar als hier zal de zin: ‘Van mij mag hij…’ worden afgemaakt.” Laten we dus bidden om wijsheid en inzicht voor ds. Overeem en zijn vrouw. Een mail of kaartje sturen is natuurlijk ook een goede manier om mee te leven. Het adres is: Dorpsweg 15, 8274 AD in Wilsum.

Meer weten over dominee Overeem? Kijk dan eens op Twitter en LinkedIn.