Nacht van Gebed – Woerden

‘Heb je vijanden lief’ is het thema van de Nacht van Gebed die Open Doors organiseert. In de nacht van 27 op 28 mei bidden christenen op honderden locaties in Nederland en Vlaanderen voor de vervolgde kerk en hun vervolgers. In de Kruiskerk in Woerden wordt de Nacht van Gebed gehouden van 20.00 uur tot 02.00 uur.

Dit jaar staat Open Doors nadrukkelijk stil bij degenen die vervolgen: Islamitische Staat, Boko Haram, Al-Shabaab, maar ook dictators als Kim Jong-Un van Noord-Korea en Isaias Afewerki van Eritrea. De opdracht van Jezus uit Mattheüs 5:43 ‘heb je vijanden lief’ is daarbij de inspiratie.

Kracht van gebed
Na de recente aanslag met Pasen op christenen in Lahore, Pakistan waarbij meer dan zeventig doden vielen en honderden gewonden, liet een medewerker uit Pakistan weten: ‘Ik ben ervan overtuigd dat als veel christenen voor ons bidden, wij door kunnen gaan met het versterken van de kerk in Pakistan’. Deze broeder en miljoenen vervolgde christenen zijn overtuigd van de kracht van ons gebed voor hen. Wees dus wakker! En moedig hen aan in gebed.

Bid mee!
Tijdens de Nacht van Gebed wordt er in blokken gebeden voor verschillende landen. Naast informatie en gebedspunten uit de gebedsboekjes, zijn er aansprekende filmfragmenten. In de loop van de avond is er een live-verbinding met een christen in India of een spreekster om de eigen verhalen te vertellen. Bid en leef mee! Het is ook mogelijk om een deel van de avond bij te wonen en aan- of af te haken om 22.00 of 0.00 uur.