Gastgezinnen gezocht voor Roemeense kinderen

De stichting Roemeense Kinderhulp is op zoek naar gastgezinnen voor kansarme Roemeense kinderen in de leeftijd van 9-11 jaar. Zij komen van 3-23 juli 2016 naar Nederland voor een kindervakantie en verblijven per tweetal bij gastgezinnen.

De gastgezinnen worden door de stichting goed begeleid. Voorafgaand aan de vakantie wordt er een informatieavond georganiseerd en ook tijdens de vakantie zijn er voldoende mogelijkheden voor de gastgezinnen om ervaringen uit te wisselen. Er komen ook twee Roemeense begeleiders mee die kunnen helpen bij evt. problemen en bij de taalbarrière. Dure uitjes zijn niet nodig: een middag zwemmen of een stukje fietsen is voor de kinderen al een feest. Eens per week organiseert de stichting een dagtochtje voor de kinderen. De gastouders zijn dan een dagje vrij.

Ervaringen
In Zegveld was de familie de Kruijf in 2014 en 2015 gastgezin en het waren mooie, bijzondere vakanties. Af en toe gingen ze een dagje uit, maar een dagje thuis, lekker spelen in de speeltuin of voetballen met Nederlandse kinderen vonden de Roemeense kinderen al heel leuk. Wilt u meer weten over hun ervaringen? Neem dan contact op met Caroline de Kruijf (0348 – 69 1865).

Meer informatie
www.roemeensekinderhulp.nl
www.facebook.com/roemeensekinderhulp
info@roemeensekinderhulp.nl