Nacht van Gebed

Eén nacht bidden voor de vervolgde kerk. Dat is de Nacht van Gebed, ieder jaar op honderden locaties in Nederland en België. Dit jaar vindt de Nacht van Gebed plaats in de nacht van 5 op 6 juni. In Woerden vindt de Nacht van Gebed plaats in de Kruiskerk aan het Mesdagplein 2.

Tijdens de Nacht van Gebed worden er filmfragmenten getoond over vervolgde christenen of over een land waar christenen worden vervolgd. Daarna kun je aan de hand van de gebedspunten voor die persoon of dat land bidden. Er zijn verschillende gebedsrondes. 
Tussen de gebedsrondes in ben je vrij om te komen of te gaan. Je kunt dus gerust kiezen om alleen een deel van de nacht mee te bidden.

19:30 uur: Inloop
20:00 uur: Eerste gebedsronde
22:00 uur: Tweede gebedsronde
00:00 uur: Derde gebedsronde
02:00 uur: Afsluiting

Jezus trok zich terug om de hele nacht te bidden. Paulus en Silas gingen om middernacht in de gevangenis in gebed en de gemeente van Petrus bleef ‘s nachts vol vuur bidden toen Petrus gevangen zat. Talloze keren spreekt de Bijbel van onophoudelijk bidden, dag én nacht. Vervolgde christenen hebben uw gebed hard nodig. 
“Voor ons is gebed de sleutel om een verschil te maken, in ons leven en in het leven van vervolgde christenen. Want God verleent kracht aan het gebed van Zijn kinderen. Vervolgde christenen weten dit. “Bid voor ons” is dan ook vaak het eerste dat ze aan ons vragen als wij hen opzoeken. Ook bij hen slaat immers angst en vertwijfeling toe. Dagelijks worstelen velen van hen met verdriet, woede en uitzichtloosheid. Maar in hun nood kunnen ze niet anders dan zich tot Hem wenden die alle macht heeft. Zij vragen ons om naast hen te komen staan in gebed, om samen God te aanbidden en te vragen om een omkeer in hun situatie”.

Meer informatie
Ds. Gerrit Schouten, 0348-412952